Audit

De financial controllers van Efisca Accounting Fiscaliteiten & Advies beoordelen tijdens een audit of de bedrijfsprocessen en de ondersteunende IT-systemen bij u als onze klant gegevens produceren die betrouwbaar zijn.                                                    Of het nu gaat om het controleren van de jaarrekening, IT-audits of een assurance-rapport. Onze financial controllers geven een onafhankelijk oordeel omtrent zekerheid,kwaliteit en inzicht.

 

Het controleren van uw jaarrekening

Wanneer een verplichting bestaat tot het laten controleren van de jaarrekening, of je graag een vrijwillige accountantscontrole wilt, ben je bij ons aan het goede adres. Wij controleren of de jaarrekening voldoet aan de geldende wet- en regelgeving, vervolgens geven wij een controleverklaring af bij de jaarrekening. Naast het financiële aspect zullen wij tevens beoordelen of de interne organisatie van een voldoende niveau is om (bedrijfs)risico’s af te dekken. Voor het verstrekken van onze controleverklaring zullen wij onze bevindingen met je bespreken, waarbij wij met je meedenken over de oplossingen en mogelijkheden.                                                                                   

Wij zijn een administratie- en advieskantoor dat graag met jou in gesprek gaat, waarbij de grondslag van onze dienstverlening gebaseerd is op een langdurige relatie van vertrouwen en kennis. Wij zijn meer dan enkel die financial controller die een controleverklaring komt “brengen”. Wij denken mee met je als ondernemer en hanteren hierbij een proactieve werkwijze, waarbij wij je als ondernemer zoveel mogelijk betrekken.

 

 

 

 

 

IT-auditing

IT-auditing of EDP-auditing is een specialisme binnen het vakgebied van de accountingcontrole.
De verwerking van administratieve processen vindt steeds meer binnen geautomatiseerde informatiesystemen plaats. Hierdoor ontstaat de noodzaak, zowel voor het management/de directie als de financial controller, te toetsen in welke mate de betrouwbaarheid van de geautomatiseerde gegevensverwerking is gewaarborgd. Hoe betrouwbaar is de invoer, opslag, verwerking en de daaruit voortvloeiende managementinformatie, inclusief financiële verantwoording?