Financiële rapportages,managementinformatie & prognoses

U wilt graag weten hoe uw onderneming ervoor staat en wat de actuele bedrijfsresultaten zijn. Door gebruik te maken van Speedbooks kunnen wij per direct de actuele bedrijfsresultaten in kaart brengen. Met Speedbooks presenteert u snel en eenvoudig financiële rapportages, managementinformatie en prognoses. Met deze stuurinformatie kunt u beter onderbouwde zakelijke beslissingen nemen of sneller bedrijfsprocessen bijsturen die voor uw onderneming belangrijk zijn.

 

Per direct inzicht in uw bedrijfsresultaten

Met een digitale financiële administratie bespaart u niet alleen veel tijd. Denk aan scan en herken en het automatisch boeken van de bankmutaties. Als u uw administratie heeft gedigitaliseerd kunt u ook snel en eenvoudig de volgende stap zetten naar financiële rapportages, managementinformatie en prognoses. Dit kan door uw boekhoudprogramma te koppelen aan online rapportagetools. Zo creëert u een realtime en geautomatiseerd online dashboard waarop u kunt zien hoe uw bedrijf presteert. Geen ingewikkelde spreadsheets met rijen cijfers, maar duidelijke grafieken en diagrammen zodat u meteen bepaalde trends en ontwikkelingen ziet. Hoeveel omzet is er de afgelopen maanden gemaakt? En welke lijn laat de omzet zien in de grafieken: een stijgende of een dalende lijn? Of blijft de omzet nagenoeg gelijk? U ziet in één oogopslag hoe de zaken ervoor staan.

 

Beter onderbouwde bedrijfsbeslissingen

Zodra u actueel inzicht heeft in de KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) van uw onderneming kunt u beter en sneller sturen op de doelen die u heeft gesteld. U weet bijvoorbeeld welke marge u moet maken op bepaalde producten om winstgevend te zijn. Dankzij de rapportagetools weet u of de marges die u nodig heeft om winstgevend te zijn ook werkelijk gehaald worden. U kunt zien welk gedeelte van de kosten bestaat uit personeelskosten. Als u in de logistieke wereld onderneemt, dan kunt u ook inzicht krijgen in de bezettings- en beladingsgraad of de kostprijs per kilometer van een vrachtwagen. Ieder bedrijf heeft andere KPI’s. De adviseurs van Efisca Administratie & Advies bekijken samen met u welke stuurinformatie voor uw onderneming belangrijk is. Samen met u zorgen we dat deze gegevens voor u in kaart worden gebracht in een overzichtelijke online omgeving. Met de actuele cijfers kunt u beter onderbouwde bedrijfsbeslissingen nemen. Lopen de zaken goed? Ook dan is het prettig om die vermoedens bevestigd te krijgen.

 

Prognoses

Als ondernemer kijkt u natuurlijk ook graag vooruit. Efisca Administratie & Advies kan met de rapportagetool van Speedbooks ook prognoses opstellen zodat u weet wat u het komend jaar kunt verwachten. Hiervoor hanteren we als financial controller de geldende regels en verklaringen die gelden voor het maken prognoses. Op basis van deze prognoses kunt u bepalen wat er nodig is om een bepaalde omzet of een bepaald resultaat te behalen. Moet u bijvoorbeeld extra personeel aannemen of kunt u productieprocessen optimaliseren? Hoe zit het met de liquiditeit van uw onderneming? Als u de prognose heeft gemaakt kunt u monitoren in hoeverre de werkelijkheid overeenkomt met de gemaakte prognose. Hierdoor is snel vast te stellen of er afwijkingen zijn en kunt u waar nodig bijsturen om alsnog de doelen en resultaten te behalen uit de prognose.

 

De voordelen van koppeling van uw digitale administratie aan onze rapportagetool (Speedbooks):

  •  U ontvangt tijdig de juiste managementinformatie die nodig is     om de juiste bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen 
  •  U heeft 24/7 toegang tot actuele managementinformatie in een   voor u overzichtelijke omgeving         
  •  U kunt prognoses maken op basis van de data en op basis   hiervan toekomstige doelen stellen en hierop sturen             
  •  De dasboards worden door onze financial controllers op maat       ingericht een voorzien van KPI's die voor uw onderneming   belangrijk zijn                                                                     
  • U bespaart tijd en geld door standaard financiële rapportages te automatiseren
  • De cijfers worden visueel weergegeven. Hierdoor kunt u helder en duidelijk uw bedrijfsresultaten delen
  • De adviseurs van Efisca Administratie & Advies kunnen u op basis van de realtime managementinformatie nog beter adviseren en begeleiden bij specifieke ondernemingsvraagstukken

Meer informatie

Wilt u meer weten over het inzetten van geautomatiseerde financiële rapportage, realtime managementinformatie of het maken van prognoses? De adviseurs Efisca Administratie & Advies helpen u graag. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak contact met ons op.